UV-straling is een straling die voornamelijk afkomstig is van onze zo fel begeerde zon. UV-straling is energie die door wij mensen niet met het blote oog zichtbaar is. Deze energie komt op de aarde in een golfbeweging op ons af. Deze UV golven zijn aanzienlijk anders dan de van “normaal” licht afkomstig van de zon. Door de korte gold van UV licht bevat dit licht aanzienlijk meer energie. Deze zeer krachtige zonnestralen zorgen daarom voor verkleuring van o.a. onze huid, maar ook van onze meubels, zoals gordijnen, vloerkleden en bankstellen.

Wat is UV raamfolie?

UV raamfolie is een heldere folie voor op de ramen. In UV raamfolie zijn metalen deeltjes verwerkt. Deze haarfijne metalen deeltjes zorgen voor een reflecterend en weerkaatsend effect tegen UV straling. Ook houden de metalen deeltjes in de folie warmte tegen. Zonlicht wordt voor een groot deel echter doorgelaten waardoor u voldoende licht binnen krijgt.
Uw interieur is door UV licht onderhevig aan verkleuring. Onze speciale UV raamfolie is de oplossing om verkleuring van uw interieur tegen te gaan.

De werking van UV raamfolie

UV folie voor op de ramen wordt geproduceerd van transparante lagen flinterdun polyester. Tussen deze polysterlagen zijn lagen met metalen deeltjes verwerkt. Deze metalen deeltjes zorgen voor een reflectering van UV straling. UV raamfolie werkt daarom als een filter tegen dit enorm schadelijke licht. Zonlicht wordt doorgelaten maar de warmte en de schadelijke straling van de zon wordt geblokkeerd.
De lichtinval blijft echter gewaarborgd maar zonder UV-straling en de warmte.

Het aanbrengen van UV raamfolie

Onze voordelige UV-raamfolie is toe te passen op alle type ramen, of het nu gaat om de ramen in uw woning, school of bedrijf. Het aanbrengen is zeer eenvoudig en dit demonstreren wij in de volgende video.

De voordelen van UV raamfolie op een rijtje

Omdat raamfolie ramen goed isoleert wordt het binnen minder warm door de binnendringende zonnestralen.

UV raamfolie wordt daarom vaak gebruikt om verkleuring te minimaliseren.

De speciale raamfolie werkt als een filter tegen schadelijk UV licht. Verkleuring is nooit voor 100% tegen te houden. De oorzaak voor verkleuring komt ook door kunstmatig licht en zuurstof binnen de ruimtes. Onze voordelige UV raamfolie heeft een zeer positief effect op verkleuring, omdat de UV straling de nummer 1 oorzaak is voor verkleuring van uw kostbare bezittingen.

Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt van de voordelen van raamfolie

  • Verkleuring wordt beperkt
  • Het wordt minder warm binnen
  • Verhindert hinderlijke schittering
  • Inkijk blijft mogelijk (afhankelijk van het type folie)
  • Verlaag de kosten voor energie (minder gebruik van airco)
  • De folie voorkomt glasbreuk

Lage aanschaf prijs

De prijzen van onze UV raamfolie is de laagste op het internet. Er is al een rol raamfolie leverbaar vanaf EUR 23,95.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *